Leemberg 3D laser-scanning en modellering

 In Geen categorie

Om onverwachte complicaties tijdens de installatie te voorkomen, adviseert Leemberg laser-scanning van de installatie ruimte, gevolgd door 3D-modellering voorafgaand aan het bewegen op gedetailleerde engineering en prefabricage.

Laser-scanning biedt een ongelofelijk nauwkeurige en efficiënte oplossing voor het bepalen van de haalbaarheid, de impact en conflicten in verband het installeren van de verschillende oplossingen. Het elimineert ook het grootste deel van de risico’s van handmatige meting en fabricage zonder prefabricage.

Afhankelijk van de complexiteit van de installatie slagen Leemberg experts in het algemeen om laser-scanning van de relevante gebieden te voltooïen aan boord van een schip of in een fabriek in minder dan één dag.

De scan hoeft de werkzaamheden niet te verstoren. Het is zelfs niet nodig om het werk aan de plant/locatie te verlaten tijdens de scan. De laserscanner heeft een nauwkeurigheid van ± 2 millimeter.

Aangezien de scanner roteert, de laserstraal raakt het oppervlak van een voorwerp, waardoor er een meting van zowel de afstand als hoek is. Een volledige draai van de scanner wordt een puntenwolk van meer dan 10 miljoen datapunten met informatie die wordt gebruikt voor het 3D-beeld. Alle genomen beelden vanuit verschillende data worden samengevoegd om een volledige 3D beeld van de ruimte te krijgen.

De puntenwolk gegenereerd door de scan wordt direct gezet in een 3D CAD-programma om te beginnen het modelleren van de gekozen of shortlist systemen, wordt geëvalueerd in de bestaande ruimte. Op dit punt, wordt het mogelijk om precies te zien hoe het systeem zou passen en er voldoende ruimte over is om rond te lopen en te onderhouden. Meerdere systemen kunnen worden gemodelleerd en laten zien welke de optimale oplossing het beste zou passen. Eén van de voordelen in dit stadium is dat de reder / plant eigenaar en ingenieur kan duidelijk zien hoe het systeem zal passen voordat er verdere maatregelen worden genomen. Ze kunnen hun gedachten en suggesties afstemmen als ze willen dat iets wordt aangepast. Wij onderzoeken de  mogelijkheden voor de uitvoering van hun verzoeken.

Voor meer informatie kunt u ons natuurlijk altijd benaderen via telefoon of e-mail.

Dit kan ook buiten kantooruren [24/7] op het algemene telefoonnummer  + 31 78 6771166.